Trebat će vam:
600 g lignji (narezane)
2 žlice maslinova ulja
1 luk (sitno sjeckan)
2 češnja češnjaka (sitno sjeckana)
250 g riže za rižoto
100 ml bijelog vina
700 ml temeljca ili vode
crnilo sipe (1-2 male vrećice)
sol i papar
peršin
Priprema:
Zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk. Pirjajte i kad omekša, ubacite lignje i pirjajte 10 minuta. Dodajte češnjak i rižu pa miješajte dok riža ne postane staklasta. Ulijte vino i pustite da ishlapi. Dodajte crnilo sipe, ulijte dio temeljca i kuhajte postupno dolijevajući tekućinu dok riža ne omekša. Dok kuhate, miješajte. Kada ispari većina, dodajte još temeljca. Na kraju začinite i pospite peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....