Trebat će vam:
250 g suhog graha (ili 2 konzerve kuhanog graha)
300 g buče (hokkaido ili butternut), narezane na kockice
1 manji luk
2 mrkve
2 češnja češnjaka
1 lovorov list
1 žličica mljevene paprike
1 žličica koncentrata rajčice
150 g domaće kobasice
2 žlice ulja
sol i papar
peršin za posipanje
Priprema:
Ako koristite suhi grah, namočite ga preko noći i ocijedite. U loncu na ulju popržite nasjeckani luk, češnjak i mrkvu. Dodajte narezanu kobasicu i kratko propirjajte. Umiješajte mljevenu papriku i koncentrat rajčice, zatim dodajte grah, lovorov list i toliko vode da sve prekrije. Kuhajte poklopljeno oko 40 minuta (ako je grah već kuhan, dovoljno je 20 minuta). Dodajte buču i kuhajte još 15-20 minuta, dok sve ne omekša i zgusne se. Posolite, popaprite i pospite nasjeckanim peršinom. Poslužite uz krišku kruha.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....