RECEPT DANA

Danas radimo domaću pizzu s piletinom, imamo recept za tijesto i sasvim drugačiji nadjev

 Berislava Picek/Cropix/
Naša Slavica Šagolj zaigrala se kombinacijom hrskavog tijesta i nadjeva pa stvorila pravu proljetnu pizzu kojoj je teško odoljeti

Kada su u pitanju dodaci, zaigrajte se i, uz već navedene, ubacite i one vama omiljene, a u slučaju da niste ljubitelj ili nemate spremljene zalihe pesta od medvjeđeg luka, vrlo jednostavno ga možete zamijetiti klasičnim pestom od bosiljka. Na kraju pizzu svakako dodatno začinite maslinovim uljem kako bi bila sočnija i ukusnija, a dobra ideja bit će i nekoliko listića svježeg začinskog bilja.

Za tijesto za pizzu:

300 g glatkog brašna

žličica soli

žlica šećera

3,5 g suhog kvasa

300 - 350 ml mlake vode

2 žlice maslinova ulja

Dodaci:

100 g mini mozzarelle

200 g potočarke

pečena piletina

maslinovo ulje

češnjak

3 žlice pesta od medvjeđeg luka ili bosiljka

U posudu s mlakom vodom dodajte kvasac i šećer. Pustite da se zapjeni, oko 20 minuta. U drugu posudu stavite brašno i sol, dodajte zapjenjeni kvasac, maslinovo ulje i umijesite glatko tijesto. Posudu stavite sa strane, pokrijte krpom i pustite da se tijesto udvostruči. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini na željenu debljinu i oblik. Stavite u prikladnu posudu za pečenje. Tijesto premažite mješavinom maslinova ulja i češnjaka te nanesite sloj pesta od medvjeđeg luka. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite oko 20 minuta na 190 °C. Možete dodati još koju minutu ako želite da je više reš. Dok se tijesto peče, na grill tavi ispecite omiljeni komad piletine koji ste prethodno marinirali. Potočarku dobro operite i posušite kuhinjskim papirom. Na pečeno tijesto posložite potočarku, mini mozzarellu i na manje komade narezanu pečenu piletinu. Po želji začinite maslinovim uljem.

image
Berislava Picek/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:51