KUHAJ KAO CHEF

Danas se okušajte u pripremi ovih genijalnih dagnji s ciderom po receptu poznatog chefa

 Berislava Picek/Cropix/
Dok čeka ponovno otvaranje restorana, Sadmir Elkasović pripremio nam je jela koja potpisuje chef Fiskebara Jamie Lee
Dok čeka ponovno otvaranje restorana, Sadmir Elkasović pripremio nam je jela koja potpisuje chef Fiskebara Jamie Lee

Trebat će vam:

1 kg dagnji
125 ml bijelog vina
125 ml cidera
200 ml double creama 50% mm
1 ljutika
50 g korijena celera
1 krumpir
1 limun
vezica mladog luka
peršin, estragon, ljupčac

Priprema:

U srednjem loncu kratko prepržite luk, dodajte dagnje i bijelo vino pomiješano s ciderom od jabuke, poklopite i pričekajte da se otvore dagnje. Čim se otvore, procijedite ih (tekućinu treba sačuvati) i ostavite ih poklopljene. U drugom manjem loncu blanširajte kockice krumpira i korijena celera u tekućini u kojoj su se kuhale dagnje. Kad je gotovo, dodati double cream, sok i koricu limuna te začine. Dagnje prelijte umakom i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 21:22