LAGANO I FINO

Dobar ručak bez mesa! Rolice od tikvica punjene kremastim sirom u umaku od rajčice

 From_my_point_of_view/Getty Images
Uskoro kreće sezona tikvica, iskoristite je i napravite ove fine, kremaste rolice
Uskoro kreće sezona tikvica, iskoristite je i napravite ove fine, kremaste rolice

Trebat će vam:

2 srednje tikvice

250 g svježeg sira ricotta

100 g svježeg baby špinata

1 jaje

2 žlice naribanog parmezana

nekoliko svježih listova bosiljka, nasjeckanih

sol i papar po ukusu

200 ml pasirane rajčice (ili domaćeg umaka od rajčice)

1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan

maslinovo ulje za premazivanje i prženje

Priprema:

Tikvice narežite po dužini na tanke trake. Lagano ih posolite i ostavite 10 minuta da puste vodu, zatim ih posušite kuhinjskim papirom. Špinat kratko blanširajte u kipućoj vodi, ocijedite, nasjeckajte i ostavite da se ohladi. U zdjeli pomiješajte ricottu, špinat, jaje, parmezan i nasjeckani bosiljak. Začinite solju i paprom. Na svaku traku tikvice stavite žličicu nadjeva i pažljivo zarolajte.

U tavi kratko zagrijte malo maslinova ulja i dodajte češnjak, zatim i pasiranu rajčicu. Kuhajte 5 - 10 minuta dok se umak malo ne reducira. Na dno posude za pečenje stavite malo umaka, složite rolice i prelijte ostatkom umaka. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 °C 20 - 25 minuta, dok rolice ne dobiju zlatnu boju. Po želji pospite s još malo parmezana i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 03:12