Trebat će vam:
2 srednje tikvice
250 g svježeg sira ricotta
100 g svježeg baby špinata
1 jaje
2 žlice naribanog parmezana
nekoliko svježih listova bosiljka, nasjeckanih
sol i papar po ukusu
200 ml pasirane rajčice (ili domaćeg umaka od rajčice)
1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
maslinovo ulje za premazivanje i prženje
Priprema:
Tikvice narežite po dužini na tanke trake. Lagano ih posolite i ostavite 10 minuta da puste vodu, zatim ih posušite kuhinjskim papirom. Špinat kratko blanširajte u kipućoj vodi, ocijedite, nasjeckajte i ostavite da se ohladi. U zdjeli pomiješajte ricottu, špinat, jaje, parmezan i nasjeckani bosiljak. Začinite solju i paprom. Na svaku traku tikvice stavite žličicu nadjeva i pažljivo zarolajte.
U tavi kratko zagrijte malo maslinova ulja i dodajte češnjak, zatim i pasiranu rajčicu. Kuhajte 5 - 10 minuta dok se umak malo ne reducira. Na dno posude za pečenje stavite malo umaka, složite rolice i prelijte ostatkom umaka. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 °C 20 - 25 minuta, dok rolice ne dobiju zlatnu boju. Po želji pospite s još malo parmezana i poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....