DEEP DISH CHICAGO PIZZA
Trebat će vam:
Sastojci za tijesto:
3 i 1⁄2 šalice brašna
1 paketić suhog kvasca (7 g)
1 i 1⁄4 šalica tople vode
1⁄4 šalice maslinova ulja
1 žličica soli
1 žličica šećera
Sastojci za nadjev:
400 g ribane mozzarelle
300 g mljevene govedine ili kobasice (prema želji)
1 velika konzerva pelata (pasiranih rajčica)
1 manji crveni luk
2 češnja češnjaka
1 žličica origana
sol i papar prema ukusu
maslinovo ulje
Priprema:
U zdjeli pomiješajte brašno, kvasac, sol i šećer. Dodajte toplu vodu i maslinovo ulje pa zamijesite glatko tijesto. Pokrijte ga kuhinjskom krpom i ostavite na toplom da naraste oko 1 sat. Luk ogulite i nasjeckajte, češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. U tavi zagrijte malo maslinova ulja pa dodajte luk i pirjajte dok ne postane staklast. Dodajte mljeveno meso ili kobasicu, pržite dok ne porumeni. Dodajte češnjak i origano, kratko pirjajte pa dodajte pelate. Posolite, popaprite i kuhajte umak na laganoj vatri 15-ak minuta da se malo zgusne. Tijesto razvucite u nauljen kalup za pečenje dubine oko 5 cm, tako da pokrije i stranice. Na dno stavite polovicu mozzarelle, zatim rasporedite mesni umak, pokrijte ostatkom mozzarelle. Prema želji, dodajte još začina. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 40-45 minuta dok tijesto ne dobije zlatnu koricu i pizza se dobro ispeče. Ostavite da se malo ohladi prije rezanja i posluživanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....