okus Chicaga

Domaća deep dish pizza sa sočnim nadjevom i hrskavim rubom prava je comfort food bomba

Idealna za dane kad vam treba utjeha na tanjuru ili kad želite impresionirati nekoga tko misli da je sve pizze već probao

DEEP DISH CHICAGO PIZZA

Trebat će vam:

Sastojci za tijesto:

3 i 1⁄2 šalice brašna

1 paketić suhog kvasca (7 g)

1 i 1⁄4 šalica tople vode

1⁄4 šalice maslinova ulja

1 žličica soli

1 žličica šećera

Sastojci za nadjev:

400 g ribane mozzarelle

300 g mljevene govedine ili kobasice (prema želji)

1 velika konzerva pelata (pasiranih rajčica)

1 manji crveni luk

2 češnja češnjaka

1 žličica origana

sol i papar prema ukusu

maslinovo ulje

Priprema:
U zdjeli pomiješajte brašno, kvasac, sol i šećer. Dodajte toplu vodu i maslinovo ulje pa zamijesite glatko tijesto. Pokrijte ga kuhinjskom krpom i ostavite na toplom da naraste oko 1 sat. Luk ogulite i nasjeckajte, češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. U tavi zagrijte malo maslinova ulja pa dodajte luk i pirjajte dok ne postane staklast. Dodajte mljeveno meso ili kobasicu, pržite dok ne porumeni. Dodajte češnjak i origano, kratko pirjajte pa dodajte pelate. Posolite, popaprite i kuhajte umak na laganoj vatri 15-ak minuta da se malo zgusne. Tijesto razvucite u nauljen kalup za pečenje dubine oko 5 cm, tako da pokrije i stranice. Na dno stavite polovicu mozzarelle, zatim rasporedite mesni umak, pokrijte ostatkom mozzarelle. Prema želji, dodajte još začina. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 40-45 minuta dok tijesto ne dobije zlatnu koricu i pizza se dobro ispeče. Ostavite da se malo ohladi prije rezanja i posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 01:17