Nedjeljni ručak najdraži nam je u tjednu, jer uzimamo dovoljno vremena za pripremu, posvećujemo se svakom elementu maksimalno i rezultat je uvijek posebno jelo kojem se svaki puta poželimo vratiti. Upravo tri recepta koja donosimo u nastavku ulaze u tu kategoriju - najslasnije lazanje koje možete zamisliti, osso buco od kojeg cure sline već na sam spomen i jednostavna, ali najsočnija puretina kod koje glavnu ulogu igra marinada - jela s kojima zbilja nema greške. Na vama je sada samo da odaberete svog favorita.
NEMA BOLJIH OD OVIH
Lazanje su nam jedno od najdražih jela uopće, a ovakve kakve su nam napravili Matija Bogdan i Karlo Munđar bile su daleko najbolje koje smo do sada probali. Sočne, slasne, pune okusa, topile su se u ustima i od tada uvijek pratimo njihov način pripreme, uz pokoju izmjenu, ovisno o tome kakve su nam namirnice dostupne.
JOŠ JEDAN KLASIK
Još jedan talijanski klasik koji je uvijek dobra opcija za nedjeljni ručak je i osso buco. Kada se upuštate u pripremu, budite spremni na dugotrajno kuhanje i pečenje, ali i sigurni u to da će se na kraju, kada vilicom krenete odvajati meso od kosti, sve itekako isplatiti. Osso buco je najbolji uz dobar rižoto ili kremasti pire krumpir.
PURETINA KAO ZICER
U slučaju da za stolom imate izbirljivce koji jedu tek nekoliko namirnica, a u to ubrajate i pileća i pureća prsa, napravite ih po ovom receptu. Uvijek će biti sočna i aromatična, a sama priprema neće vam oduzeti previše vremena. Taman da ga iskoristite za čišćenje i sjeckanje krumpira za prilog.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....