ŠTO KUHATI DANAS?

Dva klasika i sočna pureća prsa, tri stvarno dobre ideje za nedjeljni ručak i provjereni recepti

Kada vam ponestane ideja za nedjeljni ručak, ovi recepti mogli bi vas spasiti

Nedjeljni ručak najdraži nam je u tjednu, jer uzimamo dovoljno vremena za pripremu, posvećujemo se svakom elementu maksimalno i rezultat je uvijek posebno jelo kojem se svaki puta poželimo vratiti. Upravo tri recepta koja donosimo u nastavku ulaze u tu kategoriju - najslasnije lazanje koje možete zamisliti, osso buco od kojeg cure sline već na sam spomen i jednostavna, ali najsočnija puretina kod koje glavnu ulogu igra marinada - jela s kojima zbilja nema greške. Na vama je sada samo da odaberete svog favorita.

NEMA BOLJIH OD OVIH

Lazanje su nam jedno od najdražih jela uopće, a ovakve kakve su nam napravili Matija Bogdan i Karlo Munđar bile su daleko najbolje koje smo do sada probali. Sočne, slasne, pune okusa, topile su se u ustima i od tada uvijek pratimo njihov način pripreme, uz pokoju izmjenu, ovisno o tome kakve su nam namirnice dostupne.

RECEPT ZA NAJBOLJE LAZANJE

image
Neja Markicevic /Cropix
image
Neja Markicevic /Cropix

JOŠ JEDAN KLASIK

Još jedan talijanski klasik koji je uvijek dobra opcija za nedjeljni ručak je i osso buco. Kada se upuštate u pripremu, budite spremni na dugotrajno kuhanje i pečenje, ali i sigurni u to da će se na kraju, kada vilicom krenete odvajati meso od kosti, sve itekako isplatiti. Osso buco je najbolji uz dobar rižoto ili kremasti pire krumpir.

RECEPT ZA TOP OSSO BUCO

image
Berislava Picek/cropix/Cropix

PURETINA KAO ZICER

U slučaju da za stolom imate izbirljivce koji jedu tek nekoliko namirnica, a u to ubrajate i pileća i pureća prsa, napravite ih po ovom receptu. Uvijek će biti sočna i aromatična, a sama priprema neće vam oduzeti previše vremena. Taman da ga iskoristite za čišćenje i sjeckanje krumpira za prilog.

RECEPT ZA NAJSOČNIJU PURETINU

image
Berislava Picek/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 11:58