Popečke od tikvica s grčkim jogurtom
Trebat će vam:
2 veće tikvice (oko 500 g)
2 jaja
100 g brašna
50 g ribanog tvrdog sira (npr. parmezan)
2 mlada luka
1 čajna žličica soli
½ čajne žličice papra
½ čajne žličice praška za pecivo
3 žlice maslinovog ulja (za prženje)
200 g grčkog jogurta (za posluživanje)
Priprema:
Naribajte tikvice na krupno, stavite ih u cjedilo, posolite i ostavite oko pet minuta da puste višak vode, pa ih rukama ili kuhinjskom krpom dobro ocijedite. U većoj zdjeli razmutite jaja, dodajte brašno, prašak za pecivo, ribani sir, sitno nasjeckani mladi luk, papar i ocijeđene tikvice, pa sve lagano promiješajte dok se smjesa ne poveže. Zatim ugrijte tavu na srednjoj vatri, dodajte maslinovo ulje i žlicom oblikujte male popečke. Potom pecite svaku stranu dvije-tri minute, dok ne poprime zlatnosmeđu boju i postanu hrskavi. Kada su gotovi, izvadite ih na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće. Na kraju ih poslužite tople, uz hladni grčki jogurt i svježe nasjeckani mladi luk na vrhu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....