LAGANO I HRSKAVO

Evo kako napraviti savršene popečke od tikvica, ovaj recept uspijeva svaki put

Popečci od tikvica s grčkim jogurtom idealan su izbor za ljetni ručak ili brzu večeru koju svi obožavaju

Popečke od tikvica s grčkim jogurtom

Trebat će vam:

2 veće tikvice (oko 500 g)

2 jaja

100 g brašna

50 g ribanog tvrdog sira (npr. parmezan)

2 mlada luka

1 čajna žličica soli

½ čajne žličice papra

½ čajne žličice praška za pecivo

3 žlice maslinovog ulja (za prženje)

200 g grčkog jogurta (za posluživanje)

Priprema:

Naribajte tikvice na krupno, stavite ih u cjedilo, posolite i ostavite oko pet minuta da puste višak vode, pa ih rukama ili kuhinjskom krpom dobro ocijedite. U većoj zdjeli razmutite jaja, dodajte brašno, prašak za pecivo, ribani sir, sitno nasjeckani mladi luk, papar i ocijeđene tikvice, pa sve lagano promiješajte dok se smjesa ne poveže. Zatim ugrijte tavu na srednjoj vatri, dodajte maslinovo ulje i žlicom oblikujte male popečke. Potom pecite svaku stranu dvije-tri minute, dok ne poprime zlatnosmeđu boju i postanu hrskavi. Kada su gotovi, izvadite ih na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće. Na kraju ih poslužite tople, uz hladni grčki jogurt i svježe nasjeckani mladi luk na vrhu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 20:05