7 JELA U 7 DANA

Favoriti s tjednog menija su slasni lungić, zasitna juha, grah i tjestenina na dva načina

 Elena_danileiko/Getty Images/istockphoto
Osim toga, radimo i kozice na ražnjiću i slatko-ljutu piletinu za prste polizati

Novi radni tjedan započinjemo juhom sa špinatom i mesnim okruglicama, nastavljamo s tjesteninom s patlidžanom, a zatim sredinom radnog tjedna radimo grah s mljevenim mesom. Četvrtak smo rezervirali za slasnu zapečenu tjesteninu za koju vam neće trebati previše sastojaka, u petak radimo kozice na ražnjiću, u subotu slatko-ljutu piletinu, a za kraj tjedna slasno pečenje od komada svinjetine nakon kojeg će svi za stolom polizati prste. Recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Mesne okruglice ovog puta napravite na malo drugačiji način pa ih, umjesto u umak od rajčice, ubacite u juhu sa špinatom. Toplo, lagano, ali i zasitno, ovo jelo možete poslužiti dva dana.

JUHA SA ŠPINATOM I MESNIM OKRUGLICAMA

image
Bhofack2/Getty Images/istockphoto

UTORAK

U slučaju da tražite inspiraciju za brzi ručak usred tjedna, ova tjestenina s rajčicom i patlidžanom bit će više nego dobra ideja. Recept ne zahtijeva paljenje pećnice, sve možete napraviti u tavi, a osim povrća, jelu možete dodati i tunu ili komadiće piletine.

TJESTENINA S PATLIDŽANOM

image
Ale02/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Ljubiteljima jela s grahom ovo bi se jelo posebno moglo svidjeti. Najbolje od svega, poslužiti ga možete samostalno, uz krišku tostiranog kruha, ali i u kombinaciji s rižom, tjesteninom, heljdom, prosom ili drugim prilogom po želji.

GRAH S MLJEVENIM MESOM

image
Elena_danileiko/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Umak od rajčice, tjestenina i ricotta uvijek su dobra kombinacija, a kada ih spojite u ovom jelu postat će još bolja. Pomiješajte, zapecite i uživajte u prejednostavnom ručku gotovom u 20-ak minuta. A dok se završava u pećnici, uvijek možete napraviti i kakvu dobru, svježu sezonsku salatu.

ZAPEČENA TJESTENINA

image
Mariha-kitchen/Getty Images/istockphoto

PETAK

Kozice i pokoji začin bit će vam dovoljni da napravite slasne ljetne ražnjiće. Poslužite ih uz krumpiriće ili drugi prilog po želji ili, još bolje, uz sitno sjeckanu rajčicu i krastavce pa sve zajedno upakirajte u tortilju.

KOZICE NA RAŽNJIĆU

image
Tatiana Volgutova/Getty Images

SUBOTA

Piletinu ovog puta napravite na malo drugačiji način. Pripremite marinadu, pustite da se aromatizira, a zatim je ispecite tako da poprimi ljepljivi, slatko-ljutkasti sloj pa poslužite uz rižu i salatu po želji.

SLATKO-LJUTA PILETINA

image
Vladimir Mironov/Getty Images

NEDJELJA

Na kraju tjedna vrijeme je za konkretan komad mesa, a ovog puta biramo svinjetinu, i to lungić. Umjesto klasičnog krumpira, dodajte mu batat, mrkvu i jabuku, koji će mu dati dozu slatkoće i kiseline i učiniti ga još ukusnijim.

GLAZIRANA SVINJETINA

image
Vladimir Mironov/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:30