PROBAJ OVO

Fritaja od mariniranog (ili iz tiblice) junećeg jezika po receptu Đele Hadžiselimovića

 Berislava Picek/Cropix/Cropix
Đelo Hadžiselimović dao nam je recept za fritaju koju priprema od mariniranog podimljenog jezika
Đelo Hadžiselimović dao nam je recept za fritaju koju priprema od mariniranog podimljenog jezika

Trebat će vam:

1 goveđi jezik iz tiblice (zamjena može biti marinirani)
10 jaja
1 luk
1 žlica kapara
1 stručak mladog češnjaka
60 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
50 ml bijelog suhog vina (malvazija)
sol i svježe mljeveni papar
po želji još ekstra djevičanskog ulja pri posluživanju (top klase)

Priprema:

Luk narežite na polumjesece, mladi češnjak usitnite, osam jaja umutite sa soli, paprom i mladim češnjakom. Na tavicu ulijte maslinovo ulje i kad se zagrije, stavite pirjati luk. Kad omekša, dodajte kapare i podlijte vinom. Kuhajte dok ne ispari tekućina. Dodajte pripremljena jaja i miješajte. Kada se počnu zgušnjavati, ugasite vatru i dodajte preostala dva jaja. Umiješajte ih da daju kremoznost fritaji. Poslužite odmah uz još sveže ribanog papra i cug vrhunskog maslinova ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 05:05