OVO RADIMO VEĆ DANAS

Genijalan Jordi Roca, najbolji slastičar na svijetu, od tortilja čipsa napravio pizzu, evo recepta

 @jordirocasan Instagram
Meksičku pizzu Jordi Roca radi sa svojim nećacima, a za pripremu koristi tek nekoliko jednostavnih sastojaka

Jedan od omiljenih Instagram profila, barem kada su u pitanju poznati chefovi, svakako nam je onaj Jordi Roce, trenutno najboljeg pastry chefa na svijetu i jednog od trojice braće Roca koji stoje iza sada već legendarnog El Celler de Can Roca restorana u španjolskoj Gironi. Osim što je neopisivo zabavan, Jordi Roca na svom Instagramu povremeno objavi i kakav recept, a onaj za meksičku pizzu od ostatka tortilja posebno nam se svidio.

U video receptu koji je objavio pojavljuju se i njegovi nećaci koji, kako piše Roca, nakon dobrog tuluma više od naručivanja dostave vole sami skuhati dobra jela od ostataka. Recept koji je prikazan u videu iznimno je jednostavan, a kada ga odgledate do kraja, vjerujemo, poželjet ćete isto ponoviti i u svojoj kuhinji.

KAKO NAPRAVITI MEKSIČKU PIZZU?

Za početak, sve što vam treba su ostaci tortilja čipsa (nachosa), oko 230 grama. Ubacite ih u blender i sameljite u prah. U posudi pomiješajte dobiveni prah s oko 400 grama vode i 10 grama soli. Mijesite dok ne dobijete čvršće tijesto i napravite kuglu od 60 grama. Kuglu zatim stavite između dva papira za pečenje i dobro je rastanjite. Na dobivenu podlogu dodajte 50 grama topivog sira. Pecite 10 minuta na 225 stupnjeva.

Dok se podloga peče, Roca preporučuje da napravite nadjev. Pico de gallo salsu možete napraviti od 200 grama rajčice, 100 grama luka, 100 grama crvenih paprika, 20 grama čilija, 50 g korijandera i 50 grama soka od limete. Sve nasjeckajte na sitno, ubacite u posudu i pomiješajte.

Ukiseljeni luk također možete napraviti sami tako da 200 grama luka nasjeckate na trakice, pomiješate s 30 grama soka limete, 20 grama bijelog octa, 1 gram origana, 2 grama soli i 2 lovorova lista. Sve dobro sjedinite i pustite da stoji u hladnjaku minimalno 2 sata. Kada je gotova, pizzu izvadite iz pećnice i nadjenite svim sastojcima, avokadom i svježim sirom.

A dok uživate u ovoj neobičnoj varijanti pizze, svakako svratite na ovdje i zapratite Jordi Rocu, vjerujte nam, nećete požaliti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:01