OMILJENO JELO NA ŽLICU

Grah varivo s kobasicama idealan je ručak za dva dana, kako usred tjedna, tako i za vikend

 Al Gonzalez/Getty Images/istockphoto
Za još više i dublji okus, koristiti možete i ljutkaste kobasice...
Za još više i dublji okus, koristiti možete i ljutkaste kobasice...

Trebat će vam:

400 g kuhanog graha (ili 250 g suhog, prethodno namočenog)

200 g domaće kobasice

1 veliki luk

2 češnja češnjaka

1 mrkva

1 žlica masti ili ulja

1 žlica brašna

1 žlica mljevene paprike

sol i papar

lovorov list

Priprema:

Ako koristite suhi grah, skuhajte ga odvojeno. U loncu zagrijte mast, dodajte sitno sjeckani luk i nasjeckanu mrkvu pa pirjajte dok ne omekšaju. Ubacite kobasicu narezanu na kolutiće i kratko zapecite. Dodajte češnjak, brašno i papriku pa dobro promiješajte. Sve dobro povežite. Ubacite grah, lovor i vode koliko treba da sve prekrije. Kuhajte 30-40 minuta dok svi sastojci ne omekšaju. Po želji zgnječite nekoliko zrna graha za gušće varivo. Ako koristite grah iz konzerve, u lonac ga možete ubaciti tek zadnjih 10-ak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2025 15:52