Trebat će vam:
400 g kuhanog graha (ili 250 g suhog, prethodno namočenog)
200 g domaće kobasice
1 veliki luk
2 češnja češnjaka
1 mrkva
1 žlica masti ili ulja
1 žlica brašna
1 žlica mljevene paprike
sol i papar
lovorov list
Priprema:
Ako koristite suhi grah, skuhajte ga odvojeno. U loncu zagrijte mast, dodajte sitno sjeckani luk i nasjeckanu mrkvu pa pirjajte dok ne omekšaju. Ubacite kobasicu narezanu na kolutiće i kratko zapecite. Dodajte češnjak, brašno i papriku pa dobro promiješajte. Sve dobro povežite. Ubacite grah, lovor i vode koliko treba da sve prekrije. Kuhajte 30-40 minuta dok svi sastojci ne omekšaju. Po želji zgnječite nekoliko zrna graha za gušće varivo. Ako koristite grah iz konzerve, u lonac ga možete ubaciti tek zadnjih 10-ak minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....