Mediteran susreće Aziju

Hrskava izvana, mekana iznutra, hobotnica u tempuri s daškom pikantnosti

Ako volite jela koja spajaju svježinu mora i hrskavost azijske kuhinje, hobotnica u tempuri bit će vam pravo otkriće

Hobotnica u tempuri s pikantnim umakom

Trebat će vam:

500 g kuhane hobotnice (narezane na komade)

ulje za prženje

Tempura:

100 g glatkog brašna

100 g rižinog brašna

½ l hladne vode

1 hladno jaje

malo soli

Umak:

150 g majoneze

1–2 žličice srirache

1 žličica soka od limuna

prstohvat dimljene paprike

Priprema:

Ako hobotnica nije već kuhana, skuhajte je dok ne omekša, zatim narežite krakove na komade veličine zalogaja. Osušite ih papirnatim ubrusom. Umutite jaje i sol u hladnoj vodi, dodajte brašno i lagano promiješajte da ostane blago grudasto. Zagrijte ulje na 170 °C (kapljica smjese treba izroniti i tada je ulje spremno za prženje). Komade hobotnice umačite u tempuru i pržite 2–3 min do zlatne boje. Ocijedite na papiru. Za umak pomiješajte majonezu, srirachu, limun i papriku. Hrskavu hobotnicu poslužite uz zdjelicu pikantnog umaka umaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2025 10:13