Hobotnica u tempuri s pikantnim umakom
Trebat će vam:
500 g kuhane hobotnice (narezane na komade)
ulje za prženje
Tempura:
100 g glatkog brašna
100 g rižinog brašna
½ l hladne vode
1 hladno jaje
malo soli
Umak:
150 g majoneze
1–2 žličice srirache
1 žličica soka od limuna
prstohvat dimljene paprike
Priprema:
Ako hobotnica nije već kuhana, skuhajte je dok ne omekša, zatim narežite krakove na komade veličine zalogaja. Osušite ih papirnatim ubrusom. Umutite jaje i sol u hladnoj vodi, dodajte brašno i lagano promiješajte da ostane blago grudasto. Zagrijte ulje na 170 °C (kapljica smjese treba izroniti i tada je ulje spremno za prženje). Komade hobotnice umačite u tempuru i pržite 2–3 min do zlatne boje. Ocijedite na papiru. Za umak pomiješajte majonezu, srirachu, limun i papriku. Hrskavu hobotnicu poslužite uz zdjelicu pikantnog umaka umaka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....