SJAJNA IDEJA!

Hrskavi krekeri s gorgonzolom i pistacijama kao savršen poklon za najveće gurmane

 Berislava Picek/Cropix
Krekere upakirajte u ukrasni papir ili vrećicu, dodajte mašnu i pravi gurmanski poklon je spreman

Trebat će vam:

200 g gorgonzole
110 g maslaca sobne temperature
150 g oštrog brašna
60 g kukuruznog škroba
četvrt žličice soli
prstohvat papra
35 g oljuštenih pistacija
žličica naribane korice limuna

Priprema:

Sir i omekšali maslac izmiksajte u posudi. Sa strane pomiješajte brašno, kukuruzni škrob, sol i papar. Dodajte suhe sastojke siru i maslacu te ih špatulom izmiješajte. Krupno usitnite pistacije i dodajte je u smjesu, a zatim ubacite i naribanu koricu limuna. Razvaljajte tijesto i izrežite oblike po želji te ih s razmacima stavite na lim prekriven papirom za pečenje. Stavite lim s izrezanim keksima barem na pola sata u hladnjak. Zagrijte pećnicu na 180°C i stavite kekse peći do 15 minuta. Pripazite kada počnu poprimati zlaćanu boju da ih izvadite pa ih pustite da se ohlade kako bi se stvrdnuli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:19