I toplo i hladno

Hrskavi pužić s blitvom, mladim lukom i sirom odličan je za dane kad nemate puno vremena

 Rocky89/Getty Images/istockphoto
Osim što ne zahtjeva puno vremena za pečenje, ova pita ne zahtjeva ni čudesa od sastojaka
Osim što ne zahtjeva puno vremena za pečenje, ova pita ne zahtjeva ni čudesa od sastojaka

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 40 minuta • Porcija: 2-4

Sastojci:

  • 200 g svježeg sira
  • 3 mlada luka
  • 500 g blitve
  • 1 jaje
  • 3 žlice otopljenog maslaca
  • ulje
  • voda
  • sol

Priprema:

Svježi sir, jaje i sol pomiješajte.

Na većoj tavi zagrijte malo ulja, kratko pirjajte sitno sjeckani mladi luk, a zatim dodajte blitvu koju ste najprije oprali i narezali na komadiće. Kratko pirjajte dok blitva ne povene, ohladite i pomiješajte sa sirom.

Koru za savijače premažite mješavinom vode i ulja, preklopite drugom korom i premažite blitvom sa sirom. Zarolajte ili samo preklopite, složite u puž ili ostavite u dugačkim štrudlama, premažite s malo maslaca i pecite na 200 stupnjeva 20-ak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 19:52