JEDNOSTAVNO UKUSNO

IDEJA ZA RUČAK: Brza, aromatična i zapečena piletina sa sirom u umaku od rajčice

 Alleko
Piletinu zapecite u umaku od rajčice, dodajte dobru sira pa uživajte u jednostavnom, a slasnom ručku

Priprema: 15 minuta

Pečenje 30 minuta

Porcija: 4

Trebat će vam:

4 veća pileća filea
1 velika konzerva pelata rajčica
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
1 čašica kiselog vrhnja
250 ml vrhnja za kuhanje
1 trokut sira s plemenitom plijesni
sol i papar
po 2 prstohvata sušenog bosiljka i origana
maslinovo ulje
brašno

Priprema:

Pileće filee prepolovite (ukupno sada imate 8 komada), posolite ih i neka malo odstoje. U međuvremenu nasjeckajte luk i češnjak. Prodinstajte ih na maslinovu ulju pa dodajte usitnjene rajčice pelata. Dinstajte da se umak malo reducira. Začinite origanom i bosiljkom, posolite, popaprite i dodajte prstohvat šećera. Uključite pećnicu na 180°C. Pileće filee uvaljajte u brašno pa ih sa svih strana popržite na ulju. U posudu kvadratnog oblika ulijte dobiveni umak. Na njega poslažite komade pržene piletine. U zasebnoj posudi pomiješajte kiselo vrhnje s vrhnjem za kuhanje. Naribajte sir pa ga umiješajte u vrhnje. Dobivenom mješavinom prekrijte filee koje ste rasporedili po umaku od rajčica. Pecite pola sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 09:56