KAKO VOLIMO OVO

Jedini recept za sočne faširance koji će vam odsad trebati! Najbolji su uz pire krumpir, ali dovoljna je i samo salata

Volimo ih uz krumpir salatu, ali danas koristimo sezonu i uz slasne mesne popečke poslužujemo salatu od rajčice i celera

Kada ne znate što kuhati za ručak, vrijeme je za povratak osnovama i pripremi klasika koje toliko volimo. Baš zato, danas radimo faširance po receptu naše suradnice Slavice Šagolj. Kako bi bili sočniji, slasniji i aromatičniji, Slavica u smjesu dodaje ajvar, đumbir, a za one koji vole ljuto, uvijek dobra opcija bit će i prstohvat mljevenog čilija.

Faširance pripremljene na ovaj način uvijek možete poslužiti uz omiljene priloge kao što su krumpir salata ili pire krumpir s umakom od špinata, pa čak i grah salata, no budući da smo još uvijek u sezoni rajčica, danas biramo malo drugačiji dodatak. Salata s celerom, rajčicama, lukom i limetom toliko je dobra da je, zapravo, najbolje napraviti duplu količinu pa dio koji vam ostane poslužiti kao jednostavnu večeru. Recepti vas čekaju u nastavku.

image
Berislava Picek/Cropix/

Trebat će vam:
450 g mljevenog miješanog mesa
1 glavica luka srebrenca
2 češnja češnjaka
sol
papar
1 žlica ajvara
prstohvat mljevenog čilija
1 žličica mljevenog đumbira
2 kriške kruha
žlica krušnih mrvica
malo mlijeka
Priprema:
Prednost ovog jela je da smjesu od mesa možete napraviti i staviti u hladnjak. Kad poželite ispeći popečke, smjesa je spremna. U manju zdjelicu natrgajte kruh na manje komade te ga prelijte mlijekom i pustite sa strane. U veću posudu stavite meso, dodajte na sitno nasjeckan luk, ribani češnjak i đumbir. Dodajte sve ostale začine i na kraju kruh namočen u mlijeko koji ste ocijedili. Sve dobro izmiješajte. Formirajte oblik popečka i pecite na zagrijanoj masnoći do željene boje.

SALATA OD RAJČICE I CELERA

Za salatu će vam trebati:

2 stabljike celera
150 g mini rajčica
2 mlada luka
1/2 limete
2 žlice maslinovog ulja

Priprema:

U posudu stavite na trakice narezan celer, na polovice narezane mini rajčice te na sitno narezan mladi luk. Povrće začinite maslinovim uljem i sokom limete. Poslužite uz popečke. Uz meso možete poslužiti umak na bazi jogurta ili slatko-ljuti umak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2025 22:48