Ovo morate probati

Imamo recept za sladoled od omiljenog ljetnog pića zbog kojeg gore društvene mreže

 Instagram/Emsfoodiefix
Neki tvrde da je čak bolji i od pića, ali i od jednako popularne limun slastice o kojoj smo nedavno pisali

Kremasti mascarpone i sir pomiješani sa svježe cijeđenim sokom od naranče i Aperolom spoj su koji će mnoge oduševiti, pa čak i ako nisu ljubitelji ovog pića. A i priprema mu je laka, jer ovaj super jednostavan recept ima tek 5 sastojaka, a najbolji dio je to što vam za njegovu pripremu ne treba baš nikakva otmjena oprema. Samo pomiješate sve sastojke, zamrznete i uživate u osvježavajućem okusu.

Inače, ovaj jarko narančasti liker, koji se najčešće služi kao aperitiv, trebao bi potaknuti apetit te se konzumira prije večere. Posljednjih se godina popeo na listu omiljenih ljetnih pića, a poznatiji je po popularnom ljetnom koktelu Aperol Spritz koji čine prosecco, soda voda i Aperol.

No ovog ljeta ga, osim kao napitak, možete konzumirati i kao sladoled. Neki tvrde da je čak bolji i od pića, ali i od jednako popularne limun slastice o kojoj smo nedavno pisali, a za koju recept možete potražiti ovdje.

Želite li ga isprobati, u nastavku vam donosimo recept popularne gastro blogerice.

image
Instagram/Emsfoodiefix

Trebat će vam:

250 g mascarponea
250 g krem sira
2 manje naranče
70 ml svježe iscijeđenog soka od naranče
50 ml Aperola
5 žlica meda (dodajte još ako želite slađe)
1 žličica svježe naribane narančine korice

Priprema:

Skinite "kapice" naranči - zarežite gornju četvrtinu agruma, a zatim im izdubite unutrašnjost. Iscijedite sok.

U zdjelu stavite mascarpone i krem sir. Dodajte sok od naranče, Aperol, med i naribanu narančinu koricu (vodite računa da su naranče nešpricane). Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ako je potrebno, možete dobro pomiješati električnim mikserom. Zagrabite smjesu žlicom i njome punite izdubljene naranče.

Napunjene naranče stavite u zamrzivač na najmanje 6 sati ili preko noći.

Pogledajte iz prve ruke kako se radi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 20:29