INSPIRATIVNO

Janjetina, gnudi, cacio e pepe rižot - jedva smo čekali vikend da kuhamo po ovim receptima

Homemade Apple Dutch Pannekoek Pancake with Powdered Sugar

 Bhofack2/Getty Images/istockphoto
Vikend iskoristite za druženje s prijateljima i obitelji uz stol prepun dobre hrane, donosimo nekoliko dobrih recepata...

*Fotografije su ilustrativne

Temperature su pale i, u slučaju da ste vikend odlučili provesti kod kuće, idealno je vrijeme da iz kuhinjskog ormara izvadite veliki lonac, koju tavu i ohladite vino koje već dugo čuvate pa se bacite na proučavanje recepata koje donosimo u nastavku. Za vas smo pripremili nekoliko favorita kojima se u posljednje vrijeme i sami volimo vratiti, a koji su kao stvoreni za hladne zimske dane.

Ujutro se zaputite na tržnicu, obavite kupovinu pa ekipi pošaljite pozivnice za malo gurmansko druženje, a zatim se bacite na kuhanje. Za predjelo neka se na vašem meniju nađe ludo kremasti rižoto za koji će vam trebati tek nekoliko sastojaka, a koji bi mogao osvojiti ekipu već na prvi zalogaj, posebice ako pred njima na svaki tanjur stavite i žličicu jednostavnog aromatiziranog maslaca koji divno podiže cijelo jelo.

KREMASTI RIŽOTO OD TEK NEKOLIKO SASTOJAKA

image
Julien Pianetti/unsplash/

Osim rižota, dobra opcija za predjelo mogu biti i gnudi. Riječ je o laganim, nježnim, poput oblaka mekanim zalogajima od ricotte koji mogu biti odlično jelo već sami za sebe, a poslužiti ih možete i kao prilog. Odlučite li se za ovu opciju, s pripremom krenite dan ranije. Gnudi, naime, u hladnjaku moraju odmarati 12 sati prije nego krenete s termičkom obradom. Jednom kada ste spremni za finalne korake, napravite moćan umak od lješnjaka, naranče i kadulje i poslužite gostima. Po želji, na stol stavite i komad dobrog kozjeg ili kravljeg sira i dopustite gostima da jelo završe sami.

MOĆNI GNUDI S LJEŠNJACIMA I NARANČOM

image
Secha6271/Getty Images/istockphoto

Kada je u pitanju glavno jelo, ovog puta zaboravite na pečenja i okrenite se sočnim janjećim okruglicama. Budući da su ranije navedena jela bila nešto blaža i nježnija, razmislite o tome da okruglice ipak malo zaljutite. Obavezno ih poslužite uz jednostavne pita kruščiće ili domaće lepinje, a i dobar umak na bazi jogurta je uvijek dobra ideja. Dajte si vremena i u ovom jelu uživajte polako, upijajući okuse i teksture. I nemojte ga zaboraviti poslužiti uz kvalitetno vino.

LJUTE JANJEĆE OKRUGLICE

image
Lauripatterson/Getty Images

Na kraju večere, umjesto teških kremastih kolača i pita, okrenite se što jednostavnoj opciji u kojoj mogu sudjelovati i vaši gosti. Napravite jednostavnu smjesu od brašna, jaja i mlijeka, a zatim dodajte i jabuke s cimetom pa sve zajedno ubacite u pećnicu. Dodati možete i drugo voće po želji, a na kraju slasticu poslužite uz hrskavu komponentu, kao što su tostirani bademi, te kremastu, kao što je tučeno slatko vrhnje ili sladoled od vanilije. Na kraju večere, kad su se svi već opustili, ovaj desert ne morate čak ni rezati već ga poslužiti u tavi u kojoj ste ga pekli pa dopustiti gostima da na tanjure stave koliko im je potrebno.

RECEPT ZA PALAČINKU S JABUKAMA IZ PEĆNICE

image

Homemade Apple Dutch Pannekoek Pancake with Powdered Sugar

Bhofack2/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:27