SLASNI ZALOGAJI

Jastučići od lisnatog tijesta s gljivama i orasima savršeno su blagdansko predjelo

 Jelena Markota/@eardur
Blogerica i fotografkinja Jelena Markota, na Instagramu poznatija kao @eardur, otkrila nam je recept za savršeno blagdansko predjelo

Za 9 komada trebat će vam:

30 ml maslinova ulja
1 luk
2 češnja češnjaka
400 g zlatnih šampinjona
80 g oraha
15 ml tamarija
10 ml javorova sirupa
10 ml balzamičnog octa
30 ml vode
Sol
Papar
Majčina dušica
275 g svježeg lisnatog tijesta

Priprema:

Na maslinovu ulju dinstajte luk na srednjoj vatri dok ne poprimi zlatnu boju i postane aromatičan, oko 7 minuta. Dodajte nasjeckane gljive, češnjak i orahe. Jako lagano posolite i pirjajte dok sva tekućina ne ispari. Dodajte tamari, balzamični ocat, javorov sirup i majčinu dušicu pa provjerite nedostaje li soli i papra. Izrežite pravokutnike lisnatog tijesta (trebate dobiti 18 komada tako da imate 9 jastučića) pa stavite žlicu nadjeva na sredinu pravokutnika i pritisnite rubove vilicom. Svaki pravokutnik premažite vodom, pospite s malo cvijeta soli i nožem zarežite otvor za paru. Pecite 20 minuta na 200 °C.

image
Jelena Markota/@eardur
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:17