Tikvice s maslinama i bosiljkom
Trebat će vam:
3 tikvice
sol
maslinovo ulje
1 teglica maslina
1 šaka svježeg bosiljka
papar
maslinovo ulje
orašasti plodovi po želji (bademi, pistacije, pinjoli)
prilog po želji
Priprema:
Tikvice narežite na ploške, posolite ih i pustite da stoje 20-ak minuta. Obrišite ih papirnatim ubrusima. Na grill ili običnoj tavi zagrijte maslinovo ulje i ispecite tikvice. Prebacite ih u veću posudu. Dodatno ih začinite soli i paprom (pazite da ne pretjerate za soli, probajte ih kada su pečene), dodajte svježi bosiljak i ubacite sjeckane masline. Dodajte i sitno sjeckane i tostirane orašaste plodove. Skuhajte prilog po želji, na primjer rižu, palentu, tjesteninu, proso... Poslužite tikvice s prilogom i salatom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....