LAGANO I UKUSNO

Jednostavan recept za tikvice na grillu s maslinama, bosiljkom i orašastim plodovima

Lagano, mirisno i puno okusa, ovo je jelo koje tikvice pretvara u pravi ljetni specijalitet

Tikvice s maslinama i bosiljkom

Trebat će vam:

3 tikvice

sol

maslinovo ulje

1 teglica maslina

1 šaka svježeg bosiljka

papar

maslinovo ulje

orašasti plodovi po želji (bademi, pistacije, pinjoli)

prilog po želji

Priprema:

Tikvice narežite na ploške, posolite ih i pustite da stoje 20-ak minuta. Obrišite ih papirnatim ubrusima. Na grill ili običnoj tavi zagrijte maslinovo ulje i ispecite tikvice. Prebacite ih u veću posudu. Dodatno ih začinite soli i paprom (pazite da ne pretjerate za soli, probajte ih kada su pečene), dodajte svježi bosiljak i ubacite sjeckane masline. Dodajte i sitno sjeckane i tostirane orašaste plodove. Skuhajte prilog po želji, na primjer rižu, palentu, tjesteninu, proso... Poslužite tikvice s prilogom i salatom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 20:35