MEDITERANSKA PILETINA
Trebat će vam:
600 g pilećeg filea i/ili bataka, zabatka, narezanog na veće komade
1 veći crveni luk, narezan na tanke ploške
200 g cherry rajčica, prepolovljenih
100 g zelenih maslina, bez koštica
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 žličica sušenog origana
1 žličica sušenog timijana
1/2 žličice dimljene paprike
2 žlice maslinovog ulja
sol i papar po ukusu
svježi peršin ili bosiljak za posluživanje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva s uključenim gornjim i donjim grijanjem. U većoj tavi ili vatrostalnoj posudi (koja može ići u pećnicu) zagrijte maslinovo ulje. Na srednje jakoj vatri kratko popržite luk i češnjak dok ne omekšaju, 3-4 minute. Dodajte piletinu, posolite, popaprite i zapecite sa svih strana dok ne dobije blagu boju. Umiješajte rajčice, masline, origano, timijan i dimljenu papriku. Sve dobro promiješajte da se sastojci ravnomjerno rasporede. Premjestite posudu u prethodno zagrijanu pećnicu (ako koristite tavu koja ne može u pećnicu, prebacite smjesu u vatrostalnu posudu). Pecite 35 do 40 minuta, dok piletina ne omekša, a povrće se lagano zapeče i pusti sokove.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....