BOGATSTVO ZAČINA

Jednostavna mediteranska piletina s maslinama iz jedne posude

Ovo jelo se priprema u jednoj posudi, što ga čini praktičnim za svakodnevne obroke

MEDITERANSKA PILETINA

Trebat će vam:

600 g pilećeg filea i/ili bataka, zabatka, narezanog na veće komade

1 veći crveni luk, narezan na tanke ploške

200 g cherry rajčica, prepolovljenih

100 g zelenih maslina, bez koštica

2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana

1 žličica sušenog origana

1 žličica sušenog timijana

1/2 žličice dimljene paprike

2 žlice maslinovog ulja

sol i papar po ukusu

svježi peršin ili bosiljak za posluživanje

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva s uključenim gornjim i donjim grijanjem. U većoj tavi ili vatrostalnoj posudi (koja može ići u pećnicu) zagrijte maslinovo ulje. Na srednje jakoj vatri kratko popržite luk i češnjak dok ne omekšaju, 3-4 minute. Dodajte piletinu, posolite, popaprite i zapecite sa svih strana dok ne dobije blagu boju. Umiješajte rajčice, masline, origano, timijan i dimljenu papriku. Sve dobro promiješajte da se sastojci ravnomjerno rasporede. Premjestite posudu u prethodno zagrijanu pećnicu (ako koristite tavu koja ne može u pećnicu, prebacite smjesu u vatrostalnu posudu). Pecite 35 do 40 minuta, dok piletina ne omekša, a povrće se lagano zapeče i pusti sokove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 03:47