MEĐIMURSKI RUČAK

Jednostavna pretepena juha s kašom za koju će vam trebati tek nekoliko sastojaka

 Darko Tomas/
Recept za ovu juhu dobili smo u međimurskoj vinariji Dvanajščak Kozol, a nama ga je podijelila gospođa Rajka

Trebat će vam:

1 žlica kosane masti

manji komad mesa iz tiblice

oko 500 ml vode, temeljca ili vode u kojoj se kuhala kobasica

1 žličica crvene mljevene paprike

200-300 ml kiselog vrhnja

kuhana heljda

Priprema:

U lonac stavite žlicu kosane masti i na to dodajte nasjeckano meso iz tiblice ili mrvice mesa koje su ostale otprije. Pržite, dodajte žličicu crvene paprike i prelijte vrućom vodom, temeljcem ili vodom u kojoj su se kuhale kobasice. U posebnoj, manjoj zdjelici pomiješajte kiselo vrhnje s malo mlijeka. Dodajte u lonac s masti i mesom i miješajte kako se ne bi stvorile grudice. Kuhajte još 3-5 minuta. Poslužite s 2-3 žlice kuhane heljde.

image
Darko Tomas/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:22