ZDRAVO I LUDO DOBRO

Jednostavne ledene divote koje će raspametiti vaše klince i još će vas tražiti duple porcije

Za vas sam zaledila voće i preoblikovala ga na 4 različita načina za savršeno ljetno osvježenje. Uz to pronaći ćete još 3 ledene divote

Otkad sam postala majka, glavni mi je zadatak briga za moju djecu. A s obzirom na to da sam pri tome i profesionalna kuharica, brigu sam usmjerila najviše k pravilnoj prehrani. Kod nas se u kući stalno nešto kuha i sprema, a ništa drukčije nije ni kad odemo k baki i didi, osim što kod njih uz kuhanje skoknemo do raskošnog vrta i voćnjaka. Ukratko, moja su djeca od prvih dana prilično okružena hranom i odrastaju uz kulturu u kojoj je kvalitetno objedovanje jedna od najvažnijih stavki u životu. To smatram vrlo važnim jer sam svjesna da će kad-tad odrasti i otići u svijet u kojem su, na žalost, hrana i svakodnevne navike sve lošije te sam na ovaj način barem malo mirnija jer ću im usaditi kvalitetnije prehrambene vrijednosti. Ukratko, želim pokazati da se i s ovim jednostavnim postupkom možemo još jednom uvjeriti kako je nevjerojatno lako hraniti sebe i djecu na ispravan, zdrav i zabavan način.

Za vas sam zaledila voće i preoblikovala ga na četiri različita načina koji će vam poslužiti kao savršeno ljetno osvježenje, a djeci ćete pokazati da je na kraju dana izvorni voćni okus ipak onaj najbolji. Bobičasto voće uronite u jogurt, banane i smokve zaledite s tamnom čokoladom, sladoled na štapiću neka je od čistih komada voća i kokosove vode, a sve što vam treba za najkremastiji sladoled na svijetu zaleđene su banane. Uz to pronaći ćete još tri ledene divote s avokadom, bobičastim voćem i mangom. Jednostavno, osvježavajuće i osvaja srca koliko i nepca.

Zaleđene banane i smokve s čokoladom

image
Berislava Picek/Cropix/

Voće i kokosova voda na štapiću

image
Berislava Picek/Cropix/

"Nice-cream" od ribiza i ruže

image
Berislava Picek/Cropix/

Smrznuti jogurt s bobičastim voćem

image
Berislava Picek/Cropix/

Čokolada, lješnjak i avokado

image
Berislava Picek/Cropix/

Cheesecake, bobičasto voće i bademi

image
Berislava Picek/Cropix/

Mango, kokos i sezam

image
Berislava Picek/Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:31