SUPER IDEJA

Jednostavno i brzo, a uvijek za prste polizati: piletina u gustom umaku s kiselim vrhnjem

 Andrey Zhuravlev/Getty Images/istockphoto
Kada ne znate što biste kuhali, a u zamrzivaču imate piletinu, napravite ovo
Kada ne znate što biste kuhali, a u zamrzivaču imate piletinu, napravite ovo

Trebat će vam:

  • 1 kg piletine (s kostima u komadu ili narezane na komadiće)
  • 1 luk
  • 2 mrkve
  • 1 komadić celera
  • 1 žličica crvene mljevene paprike
  • sol i papar
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • voda ili temeljac
  • peršin
  • masnoća po želji (mast ili ulje)

Priprema:

Na tavi otopite masnoću i dobro zapecite komade mesa sa svih strana. Prije toga ih samo malo posolite. Pustite da poprime boju pa ih prebacite na tanjur. Na istoj masnoći pirjajte sitno nasjeckani luk. Kada poprimi boju, dodajte naribanu mrkvu i celer. Pirjajte 10 minuta, a zatim dodajte crvenu papriku, sol i papar. Podlijte vodom ili temeljcem i vratite piletinu. Poklopite i kuhajte 30-ak minuta. Dio tekućine zatim izvadite, pomiješajte s kiselim vrhnjem pa sve vratite u posudu i pustite da se krčka još pet minuta. Dodatno začinite i na kraju pospite nasjeckanim peršinom. Poslužite uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 20:19