ŠTEDI VRIJEME

Jelo koje obožavaju mali i veliki možete pripremiti u jednoj posudi i izbjeći hrpu prljavog suđa, evo kako

Vjerojatno ne postoji jelo koje podjednako vole najmlađi i najstariji od tagliatella bolognese. Uz ovaj recept pripremit ćete ga još brže

Kuhanje u jednoj posudi nije ništa novo niti inovativno, ali je dobra ideja na koju vrijedi podsjetiti sve one koji sami sebi vole zakomplicirati život pa na kraju ručka ili večere završe s više uprljanog suđa nego što su to na početku planirali. Jer, događa se i nama da čak i kada poželimo napraviti jelo iz jedne posude, kao da na kraju uvijek iz nekog razloga, negdje tijekom kuhanja, izvadimo još jednu posudu, kuhaču, hvataljke i drugi pribor i na kraju ponovno završimo s hrpom posuđa koje nakon jela treba i oprati.

image
Darko Tomas/Cropix

Upravo zato, nedavno smo se upustili u mali eksperiment, sami sebi zadali zadatak i jelo inspirirano omiljenim raguom alla bolognese s tagliatellama pokušali napraviti u jednoj posudi. Najbolje od svega, ispalo je toliko jednostavno, a ukusno da smo recept odmah zapisali i danas ga dijelimo s vama.

Naravno, ovo jelo ne može se mjeriti s originalom, kuhanje kojeg oduzima puno više vremena i strpljenja, ali je više nego dobra opcija za brzi ručak usred tjedna, kada se umorni vratite s posla i samo želite pojesti nešto brzo, toplo i utješno.

ŠTO JE ZAPRAVO RAGU ALLA BOLOGNESE?

image
Darko Tomas/Cropix

Također, ovaj recept idealan je za one koji nisu najspretniji u kuhinji, ali i za one koji samo traže način kako da uštede vrijeme. Kroz pripremu vodila nas je Petra Smoljak, a detaljni, korak po korak recept potražite u nastavku.

Trebat će vam:

300 g tagliatella

2 mrkve

1 veći luk

1/2 glavice celera

2 češnja češnjaka

1 dl crnog vina

2, 3 klinčića

500 ml soka od rajčice

300 do 500 ml goveđeg temeljca

sol i papar

Priprema:

KORAK 1

Na maslinovom ulju pirjajte sitno nasjeckan luk, a nakon nekoliko minuta dodajte i sitno nasjeckane mrkvu i celer. Kad luk postane staklast dodajte mljeveno meso, sve dobro promiješajte i nastavite pirjati sve dok meso ne dobije boju sa svih strana.

image
Darko Tomas/Cropix

KORAK 2

U posudu ulijete crno vino i klinčiće, a nakon desetak minuta dodajte i sok od rajčice pa pustite da se sve krčka još 20- ak minuta.

image
Darko Tomas/Cropix

KORAK 3

Ulijte polovicu goveđeg temeljaca, pričekajte da zavrije i dodajte tagliatelle koje nježno probajte utisnuti u umak. Sve dobro protresite, lagano promiješajte, zaklopite i krčkajte na srednje jakoj vatri.

image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix

KORAK 4

Nakon nekoliko minuta, kad tjestenina malo omekša, otklopite i svako malo lagano miješajte i po potrebi dodajte ostatak temeljca. Kad je tjestenina kuhana, a tekućina iz umaka reducirana, maknite s vatre.

image
Darko Tomas/Cropix

KORAK 5

Poslužite uz naribani parmezan i nekoliko listića svježeg origana.

image
Darko Tomas/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 11:33