IDEJA ZA RUČAK

Stvoren za ljubitelje bolonjeza i njoka - ovo je recept koji spaja najbolje od oba svijeta

Idealno za obiteljski ručak, ali dovoljno jednostavno i za opuštenu večeru kroz tjedan

NJOKE BOLONJEZ

Trebat će vam:

500 g njoka

400 g mljevene govedine

1 velika konzerva pelata ili pasirane rajčice (400 g)

1 manji crveni luk

2 mlada luka

2 češnja češnjaka

svježi peršin i bosiljak (prema želji)

maslinovo ulje

sol i papar prema ukusu

Priprema:
Luk ogulite i sitno nasjeckajte. Češnjak ogulite i nasjeckajte. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte luk i pirjajte dok ne postane staklast. Dodajte mljevenu govedinu i pržite dok meso ne porumeni. Dodajte češnjak i kratko pirjajte. Ulijte pelate ili pasirane rajčice, posolite i popaprite. Dodajte nasjeckani svježi peršin i bosiljak. Pustite da umak kuha na laganoj vatri oko 20 minuta dok se malo ne zgusne pa dodajte narezani na kolutiće, zeleni dio mladog luka. U međuvremenu, njoke skuhajte u kipućoj, posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju, ocijedite ih. Umak pomiješajte s njokima, dobro promiješajte i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2025 11:36