
NJOKE BOLONJEZ
Trebat će vam:
500 g njoka
400 g mljevene govedine
1 velika konzerva pelata ili pasirane rajčice (400 g)
1 manji crveni luk
2 mlada luka
2 češnja češnjaka
svježi peršin i bosiljak (prema želji)
maslinovo ulje
sol i papar prema ukusu
Priprema:
Luk ogulite i sitno nasjeckajte. Češnjak ogulite i nasjeckajte. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte luk i pirjajte dok ne postane staklast. Dodajte mljevenu govedinu i pržite dok meso ne porumeni. Dodajte češnjak i kratko pirjajte. Ulijte pelate ili pasirane rajčice, posolite i popaprite. Dodajte nasjeckani svježi peršin i bosiljak. Pustite da umak kuha na laganoj vatri oko 20 minuta dok se malo ne zgusne pa dodajte narezani na kolutiće, zeleni dio mladog luka. U međuvremenu, njoke skuhajte u kipućoj, posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju, ocijedite ih. Umak pomiješajte s njokima, dobro promiješajte i poslužite toplo.
Komentari
0