NEĆE VAS RAZOČARATI

Još niste pojeli svo blagdansko pečenje? Donosimo tri provjereno dobra priloga

U nastavku donosimo nekoliko ideja koje će vam pomoći da prilog uz vaše meso bude fin i ukusan

Još uvijek vam u hladnjaku stoji pečenje od blagdana i pitate se kako ga učiniti ponovno primamljivim? Dobra vijest je da mu ne treba puno da opet zablista na tanjuru. Uz pravi prilog, čak i jučerašnje pečenje može djelovati kao potpuno novo jelo. Donosimo tri provjereno dobra priloga koja se lako pripremaju, odlično se slažu s mesom i spašavaju svaki blagdanski ostatak.

HRSKAV I AROMATIČAN PEČENI KRUMPIR

Baš kao i mlinci i ovaj prilog je klasik kada je u pitanju meso. Pečeni krumpir prilog je s kojim ne možete pogriješiti, ali isto tako nudi i brojne mogućnosti kako da ga s malo truda i mašte pretvorite u jelo koje je puno više od klasike. Dodajte mu pršut, ružmarin i parmezan i napravite od njega kralja stola koji ne samo da će biti izvrstan prilog već i jelo za sebe.

image
La_vanda/Getty Images

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

PUNJENI BATAT

Batat je savršen izbor za prilog uz meso – punog je okusa i nudi toliko mogućnosti pripreme da mu rijetko tko može odoljeti. Čak i oni koji ga dosad nisu voljeli mogli bi promijeniti mišljenje uz ovaj recept! Svojom prirodnom slatkoćom i kremastom teksturom veoma dobro paše uz pečeno meso, dok jednostavna priprema ovog priloga može biti znak da ga već danas pripremite.

image
Lauripatterson/Getty Images

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

NAJBOLJI PIRE KRUMPIR NA SVIJETU

Kada u Google tražilicu upišete "best mashed potato in the world" kao prvi izbor izbacit će vam recept velikog francuskog chefa Joëla Robuchona. Recept je na The Guardianu objavljen još 2018. godine, kada je Robuchon preminuo, no njegove su upute kasnije često koristili brojni chefovi te postoje različite varijante ovog klasika. Onaj originalan, po kojem je Robuchon kuhao testirali smo i sami.

image
Yelenayemchuk/Getty Images/istockphoto

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2025 15:14