Probaj ovo

Ovako pripremljen batat mogli bi zavoljeti i oni koji su ga do sad izbjegavali u širokom luku

 Mila Bond/Getty Images/istockphoto
Ako vam se ne jede meso, ako želite ukusan prilog ili ako ste željni novih okusa, ovo je recept za vas...

Priprema: 5 minuta • Kuhanje: 25 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

4 srednja batata
400 g slanutka iz limenke
2 žlice maslinovog ulja
1/2 žličice kumina, korijandera, cimeta, dimljene (ili obične) paprike
1 prstohvat morske soli ili limunov sok (po želji)
60 g tahinija
1 žlica limunova soka
1 žličica sušenog kopra
3 režnja češnjaka
nezaslađeno bademovo mlijeko
sol po potrebi
5-6 cherry rajčica
malo peršina
1 mali crveni luk
30 ml soka od limuna

image
Mila Bond/Getty Images/istockphoto

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 °C i obložite veliki lim za pečenje papirom.

Operite i oribajte batate i prerežite ih na pola po dužini.

Isprani i ocijeđeni slanutak prelijte maslinovim uljem i začinima pa stavite na lim za pečenje.

Premažite batat s malo maslinovog ulja i stavite prerezanom stranom prema dolje na isti lim za pečenje.

Dok se batat i slanutak peku, pripremite umak: pomiješajte tahini, limunov sok, kopar, usitnjeni češnjak i sol te razrijedite po želji s malo bademovog mlijeka.

Nakon otprilike 25 minuta u pećnici, a nakon što batat omekša, a slanutak porumeni izvadite lim za pečenje.

Okrenite batat i malo izdrobite njegovu sredinu. Zatim posipajte slanutkom, umakom, usitnjenim lukom, peršinom i rajčicom. Dodatno začinite sokom od limuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:22