DOMAĆA PILEĆA JUHA S REZANCIMA, KRUMPIROM I MRKVOM
Trebat će vam:
2 komada pilećih prsa
1 srednji luk, oguljen i prepolovljen
2 mrkve, narezane na kolutiće
2 manja krumpira, narezana na kockice
1 lovorov list
1–2 grančice svježeg peršina (ili 1 žličica sušenog)
sol i papar po ukusu
1 žlica maslinovog ulja
100 g domaćih rezanaca (ili kupovni)
1,5 litra vode
Priprema:
U većem loncu zagrijte maslinovo ulje i kratko popecite luk s rezanom stranom prema dolje dok lagano ne potamni. Dodajte piletinu, mrkvu, krumpir, lovorov list, peršin, sol i papar. Prelijte vodom i pustite da zavrije. Kad voda zavrije, smanjite vatru i kuhajte na laganoj temperaturi 30-40 minuta, dok meso ne postane mekano, a povrće kuhano. Po potrebi uklonite pjenu koja se stvori na površini. Izvadite piletinu iz juhe, a meso usitnite na manje komade. Vratite meso u juhu. Dodajte rezance i kuhajte još 5-7 minuta, dok rezanci ne omekšaju. Po želji dodatno začinite solju i paprom. Poslužite toplo, posuto svježim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....