BAŠ FINO

Juha koja nas vraća u djetinjstvo i grije u kišne dane

Kombinacija nježnog pilećeg mesa, svježeg povrća, mirisnih začina i domaćih rezanaca stvara savršen obrok za svako godišnje doba

DOMAĆA PILEĆA JUHA S REZANCIMA, KRUMPIROM I MRKVOM

Trebat će vam:

2 komada pilećih prsa

1 srednji luk, oguljen i prepolovljen

2 mrkve, narezane na kolutiće

2 manja krumpira, narezana na kockice

1 lovorov list

1–2 grančice svježeg peršina (ili 1 žličica sušenog)

sol i papar po ukusu

1 žlica maslinovog ulja

100 g domaćih rezanaca (ili kupovni)

1,5 litra vode

Priprema:

U većem loncu zagrijte maslinovo ulje i kratko popecite luk s rezanom stranom prema dolje dok lagano ne potamni. Dodajte piletinu, mrkvu, krumpir, lovorov list, peršin, sol i papar. Prelijte vodom i pustite da zavrije. Kad voda zavrije, smanjite vatru i kuhajte na laganoj temperaturi 30-40 minuta, dok meso ne postane mekano, a povrće kuhano. Po potrebi uklonite pjenu koja se stvori na površini. Izvadite piletinu iz juhe, a meso usitnite na manje komade. Vratite meso u juhu. Dodajte rezance i kuhajte još 5-7 minuta, dok rezanci ne omekšaju. Po želji dodatno začinite solju i paprom. Poslužite toplo, posuto svježim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 05:36