Trebat će vam:
2 žlice maslinova ulja
1 glavica luka, sitno nasjeckana
1 poriluk (samo bijeli dio), narezan na kolutiće
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 mali koromač, narezan na tanke ploške
1 mrkva, nasjeckana
1 lovorov list
1/2 žličice timijana
1/2 žličice majčine dušice
1/4 žličice kajenskog papra
prstohvat šafrana
100 ml bijelog vina
400 g pelata ili sjeckanih rajčica
1 litra ribljeg temeljca (ili povrtnog)
200 g očišćenih kozica
300 g svježih dagnji
sol i papar po ukusu
svježi peršin za posipanje
limun za posluživanje
Priprema:
U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk, poriluk, koromač, mrkvu i češnjak te pirjajte na srednje jakoj vatri oko 10 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte lovor, timijan, majčinu dušicu, kajenski papar i šafran te kratko propržite dok začini ne zamirišu. Ulijte vino, pustite da kratko prokuha, zatim dodajte rajčice i riblji temeljac. Kuhajte na laganoj vatri 25 - 30 minuta. Ubacite dagnje, kuhajte poklopljeno 5 minuta dok se ne otvore, zatim dodajte kozice i kuhajte još 3 - 4 minute. Posolite i popaprite po ukusu. Poslužite toplo, posuto svježim peršinom, uz krišku limuna i, po želji, tostirani kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....