Juha od mrkve i bundeve s bademima

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 3-4 mrkve
  • 1 manja hokaido ili muškatna bundeva
  • 1 luk
  • 1 manji korijen peršina i list
  • 1-2 češnja češnjaka
  • timijan
  • listić kadulje
  • 1/2 žličice đumbira u prahu
  • 1 žličica kurkume
  • sol
  • papar
  • žlica sjeckanih badema
  • 1/2 žlice kokosova ulja

Priprema

1. korak

Bundevi ogulite koru pa je narežite na kockice. Mrkvu operite i narežite je na kolutiće. Na kokosovu ulju dinstajte luk dok ne omekša. Dodajte potom narezanu bundevu, mrkvu i peršin zajedno s listom, sjeckani češnjak pa potom i začine: timijan i kadulju. Ulijte temeljac ili vodu, oko litru i pol, pa kuhajte dok povrće ne bude mekano.

2. korak

Juhu potom izradite štapnim mikserom, začinite đumbirom u prahu, kurkumom, solju i paprom. Promiješajte, a ako želite, možete dodati i malo vrhnja. Juhu poslužite sa sjeckanim bademima, malo grubo mljevenog papra ili sezama te pokapanu maslinovim uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. prosinac 2025 07:17