Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 3-4 mrkve
- 1 manja hokaido ili muškatna bundeva
- 1 luk
- 1 manji korijen peršina i list
- 1-2 češnja češnjaka
- timijan
- listić kadulje
- 1/2 žličice đumbira u prahu
- 1 žličica kurkume
- sol
- papar
- žlica sjeckanih badema
- 1/2 žlice kokosova ulja
Priprema
1. korak
Bundevi ogulite koru pa je narežite na kockice. Mrkvu operite i narežite je na kolutiće. Na kokosovu ulju dinstajte luk dok ne omekša. Dodajte potom narezanu bundevu, mrkvu i peršin zajedno s listom, sjeckani češnjak pa potom i začine: timijan i kadulju. Ulijte temeljac ili vodu, oko litru i pol, pa kuhajte dok povrće ne bude mekano.
2. korak
Juhu potom izradite štapnim mikserom, začinite đumbirom u prahu, kurkumom, solju i paprom. Promiješajte, a ako želite, možete dodati i malo vrhnja. Juhu poslužite sa sjeckanim bademima, malo grubo mljevenog papra ili sezama te pokapanu maslinovim uljem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....