Juha od slatkog krumpira

Baked Potato Soup
 / Getty Images/iStockphoto

Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 30 g maslaca
  • 2 luka, oguljena i sitno narezana
  • 4 velika slatka krumpira, oguljena i narezana na šnite
  • 125 ml suhog bijelog vina
  • voda koliko bude potrebno
  • mali prstohvat soli
  • 1 lovorov list
  • 45 ml creme fraiche
  • 30 g slanog masalca
  • 200 g gaude
  • 20 ml vrhnja s niskim udjelom masnoće

Priprema

1. korak
U loncu rastopite maslac. Dodajte luk i pirjajte dok ne postane zlatan. Dodajte krumpir i bijelo vino. Smanjite vatru i kuhajte dok se tekućina u loncu ne smanji za pola.

2. korak
Dodajte dovoljno vode da se prekrije krumpir. Dodajte lovorov list i sol i kuhajte dok se krumpir ne počne raspadati (oko 20 minuta). Postoji mogućnost dodavanja još vode u lonac ako brzo ispari a krumpir nije kuhan.

3. korak
Izvadite lovorov list i miksajte smjesu u multipraktiku dok ne postane glatka. Dodajte maslac i creme fraiche.

4. korak
Nježno umiješajte gaudu u juhu i miješajte ju dok se ne rastopi. Ako je potrebno, nadodajte još začina i servirajte s vrhnjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:53