JEFTINO, A BAŠ FINO

Od juhe do hrskave pogače! Kupili smo vrećicu mladog krumpira za 1 euro i danas ga pripremamo na 6 provjereno dobrih načina

U obilasku tržnice Kvatrić ovih smo dana kupili vrećicu lijepog, sitnog, mladog krumpira i odlučili ga iskoristiti za pripremu jela po receptu naše suradnice Željke Klemenčić

Ako i vi ovih dana naiđete na lijepi, mladi krumpir, nemojte se dvoumiti, kupite kilogram pa ga upakirajte u jednostavna, a tako ukusna jela po receptima Željke Klemenčić. Od guste, bogate juhe sa špinatom i peršinom, salate s krumpirom i pestom, preko superpopularnih zgnječenih i hasselback krumpira, pa sve do malo drugačije salate s mahunama i krumpirom i slasne, hrskave pogače (naš apsolutni favorit!), imamo ih sve. Potražite ih u nastavku.

image
Berislava Picek/Cropix

"Krumpir je najučestaliji sporedni lik na našim tanjurima, osuđen da bude lijeni prilog u nedostatku vremena i inspiracije. Ali prvi mladi krumpiri, oni toliko tanke kore da ih ne treba guliti, nego samo dobro očetkati, zaslužuju zasjati u glavnoj ulozi. Mladi krumpir slađi je od starog, čvrst je i dobro zadržava formu, pa je idealan za salate s bogatim aromama. A ako ćete ih ‘samo peći‘ - dajte im barem malo dodatne pažnje jer to zaslužuju", poručuje Željka Klemenčić.

JUHA OD KRUMPIRA, ŠPINATA I PERŠINA

image
Berislava Picek/Cropix

SALATA OD KRUMPIRA S PESTOM

image
Berislava Picek/Cropix

KRUMPIROVA POGAČA

image
Berislava Picek/Cropix

ZNJEČENI KRUMPIRI

image
Berislava Picek/Cropix

SALATA S MAHUNAMA I KRUMPIROM

image
Berislava Picek/Cropix

HASSELBACK KRUMPIRI

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 20:04