PROVJERENO DOBRA

Dobra ideja za jednostavan ručak: danas radimo krumpir salatu s mahunama po receptu Željke Klemenčić

Lagana, brzo gotova, osvježavajuća, a istovremeno zasitna salata više je nego dobra opcija za jednostavan ljetni ručak

Krumpir je najučestaliji sporedni lik na našim tanjurima, osuđen da bude lijeni prilog u nedostatku vremena i inspiracije. Ali prvi mladi krumpiri, oni toliko tanke kore da ih ne treba guliti, nego samo dobro očetkati, zaslužuju zasjati u glavnoj ulozi. Mladi krumpir slađi je od starog, čvrst je i dobro zadržava formu, pa je idealan za salate s bogatim aromama. A ako ćete ih “samo peći” - dajte im barem malo dodatne pažnje jer to zaslužuju.

image
Berislava Picek/Cropix

DRUKČIJA SALATA OD MAHUNA

Trebat će vam:
300 g zelenih mahuna
200 g vrtnih šparoga
500 g mladog krumpira
maslinovo ulje
1 neprskani limun
2–4 jaja
šaka listića mente
šaka listova peršina

Priprema:
Mahune očistite, narežite na krupnije komade i skuhajte u slanoj vodi. Isperite pod hladnom vodom da sačuvaju boju. Krumpire skuhajte u ljusci. U široku tavu ubacite vrhove šparoga na malo maslinova ulja. Za par minuta dodajte kuhane krumpire i mahune. Sve obilno začinite maslinovim uljem, nasjeckanim peršinom i mentom. Dodajte naribanu koricu limuna i pokapajte limunovim sokom. Servirajte s meko kuhanim jajem, toplo ili hladno.

image
Dizajn Naslovnice: Vesna Veselić; Fotografija Na Naslovnici: Tomislav Krišto/cropix/

Ne propustite! Novo kolekcionarsko izdanje magazina Dobra hrana na 204 stranice već je u prodaji. U njemu vas čeka još više savjeta, preporuka, recepata i dobrih priča!

DAR SVIM ČITATELJIMA! Samo uz novi broj magazina Dobra hrana dar čitateljima - Kikkoman soja umak i štapići za jelo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 22:12