Krumpir je najučestaliji sporedni lik na našim tanjurima, osuđen da bude lijeni prilog u nedostatku vremena i inspiracije. Ali prvi mladi krumpiri, oni toliko tanke kore da ih ne treba guliti, nego samo dobro očetkati, zaslužuju zasjati u glavnoj ulozi. Mladi krumpir slađi je od starog, čvrst je i dobro zadržava formu, pa je idealan za salate s bogatim aromama. A ako ćete ih “samo peći” - dajte im barem malo dodatne pažnje jer to zaslužuju.
SALATA OD KRUMPIRA S PESTOM
Trebat će vam:
2 šake listova bosiljka
1–2 dl maslinova ulja
krupna sol
2 režnja češnjaka
100 g Grana Padana ili parmezana
mala šaka pinjola
ZA KRUMPIR:
1 kg mladih krumpira
Priprema:
Za ovu salatu krumpire možete peći ili kuhati. Sasvim male ostavite cijele, veće narežite na krupnije kocke. Ispecite ih ili skuhajte dok sasvim ne omekšaju. Za to vrijeme pripremite pesto. Nasjeckajte bosiljak i češnjak, na suhoj tavi tostirajte pinjole. Pomiješajte sve s maslinovim uljem i soli, a na kraju umiješajte naribani sir i tostirane pinjole. Ostavite krumpire da se malo prohlade pa ih, još tople, obilno prelijte pestom. Dodajte šaku mladog špinata i servirajte - toplo ili hladno.
Ne propustite! Novo kolekcionarsko izdanje magazina Dobra hrana na 204 stranice već je u prodaji. U njemu vas čeka još više savjeta, preporuka, recepata i dobrih priča!
DAR SVIM ČITATELJIMA! Samo uz novi broj magazina Dobra hrana dar čitateljima - Kikkoman soja umak i štapići za jelo!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....