UZ ROŠTILJ ILI ZA BRZI RUČAK

Krumpir salata pripremljena na ovaj način odlična je i topla i hladna! Odmah napravite duplu količinu

Željka Klemenčić pokazuje kako mladi krumpir uz domaći pesto može biti sve što vam treba

Krumpir je najučestaliji sporedni lik na našim tanjurima, osuđen da bude lijeni prilog u nedostatku vremena i inspiracije. Ali prvi mladi krumpiri, oni toliko tanke kore da ih ne treba guliti, nego samo dobro očetkati, zaslužuju zasjati u glavnoj ulozi. Mladi krumpir slađi je od starog, čvrst je i dobro zadržava formu, pa je idealan za salate s bogatim aromama. A ako ćete ih “samo peći” - dajte im barem malo dodatne pažnje jer to zaslužuju.

image
Berislava Picek/Cropix

SALATA OD KRUMPIRA S PESTOM

Trebat će vam:
2 šake listova bosiljka
1–2 dl maslinova ulja
krupna sol
2 režnja češnjaka
100 g Grana Padana ili parmezana
mala šaka pinjola

ZA KRUMPIR:
1 kg mladih krumpira

Priprema:
Za ovu salatu krumpire možete peći ili kuhati. Sasvim male ostavite cijele, veće narežite na krupnije kocke. Ispecite ih ili skuhajte dok sasvim ne omekšaju. Za to vrijeme pripremite pesto. Nasjeckajte bosiljak i češnjak, na suhoj tavi tostirajte pinjole. Pomiješajte sve s maslinovim uljem i soli, a na kraju umiješajte naribani sir i tostirane pinjole. Ostavite krumpire da se malo prohlade pa ih, još tople, obilno prelijte pestom. Dodajte šaku mladog špinata i servirajte - toplo ili hladno.

image

Dobra hrana, LJETO 2025.

Dizajn Naslovnice: Vesna Veselić; Fotografija Na Naslovnici: Tomislav Krišto/cropix/

Ne propustite! Novo kolekcionarsko izdanje magazina Dobra hrana na 204 stranice već je u prodaji. U njemu vas čeka još više savjeta, preporuka, recepata i dobrih priča!

DAR SVIM ČITATELJIMA! Samo uz novi broj magazina Dobra hrana dar čitateljima - Kikkoman soja umak i štapići za jelo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 22:01