Juha od tikvica i graška

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 400 g tikvica
  • 100 g očišćenog mladog graška
  • 2 manja mlada krumpira
  • 1 manja glavica luka
  • 3 jušne žlice vrhnja za kuhanje
  • 1 l povrtnog temeljca
  • sol i bijeli papar
  • 4 kriške tosta
  • 100 g svježeg kravljeg sira
  • 1 jušna žlica maslaca
  • 2 mlada luka

Priprema

1. korak

Sitno nasjeckajte luk. Tikvice i krumpir nasjeckajte na kockice. Očistite grašak. U dubljoj posudi na maslinovom ulju popržite luk tek toliko da postane mekan. Dodajte povrće uz stalno miješanje pirjajte 5 minuta, a potom zalijte toplim temeljcem. Poklopite i kuhajte 20-ak minuta, odnosno dok povrće omekša. Prema ukusu posolite pa juhu izradite štapnim mikserom. Dodajte vrhnje za kuhanje i popaprite.

2. korak

Sitno

nasjeckajte bijeli dio mladog luka. Sir promiješajte s maslacem, dodajte luk te posolite po ukusu. Juhu poslužite s prženim kriškama kruha koje ste namazali pripremljnim sirnim namazom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2025 05:50