Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 400 g tikvica
- 100 g očišćenog mladog graška
- 2 manja mlada krumpira
- 1 manja glavica luka
- 3 jušne žlice vrhnja za kuhanje
- 1 l povrtnog temeljca
- sol i bijeli papar
- 4 kriške tosta
- 100 g svježeg kravljeg sira
- 1 jušna žlica maslaca
- 2 mlada luka
Priprema
1. korak
Sitno nasjeckajte luk. Tikvice i krumpir nasjeckajte na kockice. Očistite grašak. U dubljoj posudi na maslinovom ulju popržite luk tek toliko da postane mekan. Dodajte povrće uz stalno miješanje pirjajte 5 minuta, a potom zalijte toplim temeljcem. Poklopite i kuhajte 20-ak minuta, odnosno dok povrće omekša. Prema ukusu posolite pa juhu izradite štapnim mikserom. Dodajte vrhnje za kuhanje i popaprite.
2. korak
Sitno
nasjeckajte bijeli dio mladog luka. Sir promiješajte s maslacem, dodajte luk te posolite po ukusu. Juhu poslužite s prženim kriškama kruha koje ste namazali pripremljnim sirnim namazom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....