3 ISPROBANA RECEPTA

Jutros niste stigli do ribarnice? Ne brinite, smrznuta riba može biti sjajan ručak, evo kako

 Berislava Picek/Cropix/
Nastasja Chiara Petrić pokazala nam je kako od smrznute ribe napraviti jela kojih će se tražiti porcija više
Nastasja Chiara Petrić pokazala nam je kako od smrznute ribe napraviti jela kojih će se tražiti porcija više

Htjela sam pokazati što se sve može napraviti sa smrznutom ribom i ostalim morskim plodovima. Jer, ruku na srce, nemamo svi pristup svježoj ribi kada god bismo to poželjeli, a zaista je dio kvalitetne i uravnotežene prehrane i trebala bi se naći barem jednom tjedno na našim jelovnicima.

Mnogi ljudi zaziru od kupnje ičega smrznutog, pogotovo ribe, no uvjerena sam da je to zaista jedan sasvim u redu odabir i mogu se napraviti vrlo ukusna jela. Štoviše, mogu se pripremiti prave delicije.

Jedna od takvih je definitivno ovaj recept za riblji curry. Savršeno kremast, prepun okusa, pa se čak i smrznuti morski plodovi ističu najbolje što mogu. Poslužite ga uz integralnu basmati rižu i dodatno podignite nutrijente svojeg obroka.

Recept: Riblji curry s oslićem i jadranskim kozicama

image
Berislava Picek/Cropix/

Drugi recept je neočekivani preokret omiljene pržene riblje hrane, a to su pržene lignje koje sam zapekla u pećnici. Hrskave su, sočne, slankaste i zadovoljavajuće, pa svakako preporučujem da date šansu ovom boljem načinu prženja i pohanja u pećnici. Poslužila sam ih uz laganu verziju tartar umaka bez majoneze i dobila super obrok.

Recept: Pržene lignje iz pećnice

image
Berislava Picek/Cropix/

Treći recept je zaigrana rapsodija okusa spojena sa smrznutim lososom koji bi u drugim varijantama neslavno prošao, no u kombinaciji s tikvicama radi odlično jelo. Umak sam pojačala s kaparima i inćunima pa cijelo jelo ima dodatni riblji okus. Jedite svježu ribu kad god imate priliku za to, a u međuvremenu možete baciti pogled na ledenice u dućanima i isprobati ove recepte.

Recept: Kremasti umak s tikvicama i lososom s rižinim rezancima

image
Berislava Picek/Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
07. srpanj 2025 17:06