Za čistu peticu

Kad nam se ne jede meso, radimo popečke od cvjetače s umakom i dimljenim lososom

 Oksanakiian/Getty Images/istockphoto
Ima dana kad nam nije do mesa, a ni do kuhanja, tada biramo brzi recept za jelo sa sjevera Europe

Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 40 minuta • Porcija: 2-4

Sastojci:

  • 1 manja glavica cvjetače
  • 1 veće jaje
  • sol i papar
  • korica pola limuna
  • sok pola limuna
  • 1 šaka svježeg peršina
  • 60 g brašna
  • 1 režanj češnjaka za popečke
  • 1 režanj češnjaka za umak
  • 1 šaka svježeg kopra ili 2 žličice sušenog
  • 200 g grčkog jogurta
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 200 g dimljenog lososa

Priprema:

Cvjetaču skuhajte na pari ili u vrućoj vodi, tek da malo omekša. Osušite je. Nasjeckajte je na sitno ili usitnite u blenderu, ali pripazite da je ne pretvorite u pire. Ohladite je i dodajte jaje, sol i papar, koricu pola limuna, sitno sjeckani peršin, brašno, protisnuti režanj češnjaka i maslinovo ulje. Dobro pomiješajte.

U tavi zagrijte malo ulja, toliko da pokriva cijelu površinu. Dodajte hrpice smjese i pecite dok ne poprimi boju s obje strane.

Poslužite uz umak od jogurta u koji ste dodali sitno sjeckani kopar i sok pola limuna, sol i papar, a može i malo maslinova ulja. Sve zajedno servirajte uz dimljeni losos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:03