Kada pomislimo na krumpirovo tijesto, najčešće nam napamet padaju njoki. Ali što je s dobrim starim šufnudlama? Prelistali smo našu virtualni kuharicu i naišli na jedan dobar, klasičan recept kojem se s vremena na vrijeme rado vraćamo, a ustupila nam ga je ekipa iz Gastronomada. Riječ je o finim, kremastim šufnudlama s porilukom i gljivama, koji su uvijek hit na stolu i najbolje je odmah napraviti duplu porciju, jer toliko brzo nestaju iz lonca.
PRIJE RECEPTA, NEKOLIKO SAVJETA!
Kako bi vam šufnudle ispale baš kako treba, Pane i ekipa iz Gastronomada savjetuju da koristite krumpir koji je brašnast, s više škroba, po mogućnosti stariji jer nema visok udio vode. Ako ne znate kako ga prepoznati, najlakši način bit će odabrati krumpir s hrapavom korom. Što se, pak, tiče kuhanja, najjednostavnije je skuhati ga u kori. Kada omekša ogulite ga, pustite da se ohladi i tada krenite s procesom izrade tijesta.
Miješenje je također važan korak. Kod klasičnog tijesta za kruh ili tjesteninu snažnijim pokretima miješamo i razrađujemo tijesto dok ne ‘razbijemo‘ gluten te dobijemo kompaktnu smjesu, što je kod pripreme krumpirova tijesta nepoželjno jer će biti tvrdo i žilavo. U ovom slučaju prikupljamo brašno i cijelu smjesu ‘tapšamo‘ te preokrećemo. Konačna smjesa mora biti prozračna i ne smije biti pretvrda.
I na kraju - vrijeme kuhanja i čuvene priče da kad tijesto ispliva, da je kuhano - situacija je zapravo jako jednostavna! Kada šufnudle stavite u ključalu vodu i ona opet proključa, kuhajte ih još jednu minutu. I to je to, spremni ste za pripremu najfinijih šufnudli. Recept donosimo u nastavku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....