JELO IZ PEĆNICE

Kada želim nešto lagano, ali konkretno, radimo punjeni batat s fetom

Punjeni batat je jedan od onih recepata koji izgleda jednostavno, ali svaki zalogaj iznenadi - sladak, slan, svjež i topao u isto vrijeme

Punjeni batat s feta sirom, mladim lukom i peršinom

Trebat će vam:

4 srednja batata

100 g feta sira

2-3 mlada luka (sitno sjeckana)

šaka svježeg peršina (sitno sjeckan)

maslinovo ulje

sol, papar

Priprema:

Batat operite i zarežite po dužini, a zatim pecite u pećnici na 200 °C oko 40 minuta, dok ne omekša. Nakon pečenja pažljivo izdubite sredinu svake polovice batata i stavite je u zdjelicu. U toj zdjelici pomiješajte feta sir, mladi luk, peršin, sol, papar i malo maslinova ulja. Dobiveni nadjev pažljivo rasporedite u izdubljene polovice batata. Vratite punjeni batat u pećnicu još 5-10 minuta da se sir lagano zapeče i okusi se prožmu s batatom. Poslužite toplo, odmah nakon pečenja, po želji ukrašeno dodatnim peršinom ili kapljicom maslinova ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2025 09:42