IDEJA ZA RUČAK

Kako kuhati brzo, a ukusno: Piletina u jednostavnom umaku s njokima

 Ezumeimages/Getty Images/istockphoto
S lukom možete pirjati i naribanu mrkvu i celer pa dodatno obogatiti jelo
S lukom možete pirjati i naribanu mrkvu i celer pa dodatno obogatiti jelo

Trebat će vam:

500 g pilećih zabataka (bez kostiju, narezanih na komade)

1 veći luk

1 crvena paprika

1 žlica slatke mljevene paprike

2 žlice ulja

200 ml vrhnja za kuhanje ili za šlag (nezaslađenog)

500 g svježih njoka

sol i papar po ukusu

svježi peršin za posipanje

Priprema:

Na ulju propirjajte luk i papriku dok ne omekšaju. Dodajte piletinu, pospite mljevenom paprikom i pirjajte dok ne porumeni. Ulijte 300 ml vode i kuhajte 25 minuta na laganoj vatri. Umiješajte vrhnje i kuhajte još 5 minuta. U međuvremenu skuhajte njoke prema uputama i dodajte ih u umak. Dobro promiješajte i pospite svježim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 00:46