
Trebat će vam:
500 g glatkog brašna
350 ml mlake vode
1 suhi kvasac
prstohvat šećera
2 žličice soli
3 žlice maslinova ulja
100 ml maslinova ulja za premazivanje
Za nadjev:
200 g mortadelle
mozzarella
1 šaka bosiljka
1 šaka pistacija
30 g tvrdog sira
maslinovo ulje
limunov sok
1 režanj češnjaka
rajčica
Priprema:
Od svih sastojaka za focacciu umijesite tijesto i pustite da stoji 20-ak minuta. Preklopite ga tako da tijesto povučete preko sredine s četiri strane i ponovno pustite da stoji 20-ak minuta. Prebacite u posudu za pečenje koju ste premazali maslinovim uljem pa ponovno preklopite, a zatim pustite da se diže oko 40 minuta ili dok se ne udvostruči. Dodajte maslinovo ulje i sol na vrh pa prstima lagano umasirajte tijesto kako biste dobili mjehuriće. Pecite na 200 stupnjeva 40-ak minuta. Za to vrijeme od bosiljka, sira, tostiranih pistacija, maslinova ulja i limunova soka napravite pesto. Sve sastojke ubacite u blender i blendajte dok ne dobijete pastu. Začinite soli i kušajte pa okus prilagodite vlastitoj želji. Rajčice kratko zapecite na tavi. Pečenu focacciu kratko ohladite i narežite a jednake dijelove pa prepolovite po sredini. Na dno stavite pesto, gore rajčicu, zatim mortadellu, a zatim mozzarellu. Preklopite i poslužite.
Komentari
0