Kesten-pire s marelicama i čilijem

 Mario Kučera

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 400 g kuhanih kestena
  • 70 g šećera
  • 30 ml ruma
  • 1 vanilija u štapiću ili 10 ml arome vanilije
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 50 g suhih marelica
  • 1 čili papričica
  • 2 žlice krokanta od lješnjaka

Priprema

1. korak

U lonac ulijte vodu, dodajte dvije žlice šećera, izmiješajte, a kada zavri, kuhajte na laganoj vatri oko dvije minute. Kada nastane polurijetki sirup, ugasite vatru, ulijte rum te dodajte aromu vanilije ili sastrugane koštice iz štapića vanilije. Promiješajte i ostavite da se malo hladi. Kuhane kestene usitnite u blenderu te im postupno dodavajte pripremljeni sirup.

2. korak

Dobivenu smjesu propasirajte i ohladite. Umutite potom šlag, a marelice izrežite na tanke trakice. U čašu servirajte kesten-pire, na njega stavite šlag, a po njemu marelice, žlicu krokanta i razmrvite malo čilija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:04