DOMAĆA KUHINJA

Klasik bez kompliciranja! Danas spremamo kobasice s prženim krumpirom i paprikama

Ovo jelo ne traži puno razmišljanja, dobra kobasica, krumpir koji cvrči u tavi i paprike koje sve zaokruže u jednostavan, pošten tanjur

Grilane kobasice s prženim krumpirom i paprikama

Trebat će vam:

6-8 pilećih kobasica

600 g krumpira (na kockice ili ploške)

2 paprike (crvena i žuta, narezane na trakice)

1 luk (na listiće)

maslinovo ulje

sol, papar

majčina dušica ili origano

Priprema:

Kobasice začinite i kratko zapecite na gril tavi ili roštilju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju sa svih strana. U drugoj tavi zagrijte maslinovo ulje i pržite krumpir dok ne postane mekan i lagano hrskav. Dodajte luk i paprike, pirjajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša, a okusi se povežu. Začinite solju, paprom i začinskim biljem po želji. Poslužite kobasice uz vrući prženi krumpir i paprike, po mogućnosti odmah nakon pečenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2025 08:42