OVO SE NE ODBIJA

KLASIK KOJI VOLIMO: Zapečeni grah sa špekom savršen je ručak za hladnije dane

 4kodiak
Zapečeni grah jedan je od onih klasika kojima se uvijek volimo vratiti
Zapečeni grah jedan je od onih klasika kojima se uvijek volimo vratiti

Priprema: 15 min
Pečenje 30 min
Porcija: 4

Trebat će vam:

1 velika konzerva graha
150 g špeka
1 crvena paprika
1 velika mrkva
1 velika glavica luka
2 češnja češnjaka
1 žlica svinjske masti
100 ml temeljca
1 žličica dimljene mljevene paprike
mljevena ljuta paprika (po želji)
sol i papar
lovorov list

Priprema:

Nasjeckajte luk. Nasjeckajte češnjak. Špek narežite na kockice. Uključite pećnicu na 180 °C. Na kockice narežite papriku i očišćenu mrkvu. U tavi, na masti dinstajte luk dok ne omekša, potom dodajte češnjak pa špek. Dodajte papriku i mrkvu, malo podlijte temeljcem i ostavite da se krčka na slaboj vatri desetak minuta. Dodajte procijeđeni grah, promiješajte i zalijte temeljcem. Začiniti dimljenom mljevenom paprikom i prema želji ljutom paprikom. Sve premjestite u kalup za pečenje pa stavite u pećnicu otprilike na pola sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 17:28